Knjiga Kateta Usne

700 рсд

Kateta Usne – ispovesna lirika jedne hipersenzibilne duše. Pesnikinja veruje i prenosi poruku kako živeti autentično u svetu gde se od nas zahteva da se uklopimo u standarde i zahteve mediokriteta. Otkriva ličnu transformaciju i traganje za identitetom kroz odnos sa duhovnošću, roditeljima, partnerima.

Pesnikinjine spoznaje nas vode u mudrost ranog kondicioniranja kroz traumatične događaje koji su obojili njeno životno iskustvo, do tihovanja i nemoći da iskaže sebe, da izrekne bol i usamljenost koju oseća. U večitom prkosu prema kulturi obezvređivanja talenata, ličnih afirmacija i umetnosti, kroz stihove iskazuje unutrašnji konflikt da sebe izrazi i živi autentično u jednom trenutku, dok u drugom vapi za prihvatanjem, odobravanjem i dubljim kontaktom sa ljudima.

Njeno traganje za Istinom i Slobodom vodi je do dubina misticizma, ali i dugog psihološkog rada na sebi iz kojih dobija razumevanje i samoprihvatanje.

Prošlost ne možemo da promenimo, ali možemo da je ne živimo iznova i iznova. Podučava svesnost i prisutnost kroz sagledavanje kondicioniranosti nastalih u prenatalnom periodu i prvim godinama života, uticaj transgeneracijskih uverenja i trauma na razvoj ličnosti i međuljudske odnose.

U svom radu spaja spiritualnost i konvencionalnu medicinu, te njena dela odišu altruizmom. Inspiriše da odbacimo disfunkcionalne obrazce ponašanja i otvorimo svoje srce za ljubav.

Category: