Hipnoterapija

– Određene emocije koje ste doživeli u prošlosti ili najranijem detinjstvu, a koje su izazvale nelagodnost ili negativnu reakciju ostaju u podsvesti. Tada kada smo ih doživeli naše telo je reagovalo na njih i proizvelo hemijsku reakciju, koju naše telo pamti bez obzira da li smo mi na taj događaj zaboravili.

– Hipnoterapija koristi upravo ovo stanje koje je inače prirodna pojava, samo se to stanje produbljuje u hipnoterapiji da se u um usadi pozitivna ideja.

Hipnoterapija

Šta je hipnoterapija?

– Hipnoterapija je kombinacija hipnoze i psihoterapije, koja koristi moć pozitivnih sugestija specijalno napisanih za osobu koja je došla na terapiju, a sa ciljem da se promene destruruktivni obrasci ponašanja čiji temelj je u podsvesti. Na taj način, hipnoterapija deluje i na misli, osećanja i ponašanje osobe.

– Hipnoterapija je terapija koja podrazumeva korišćenje hipnoze u terapeutske svrhe odnosno za pozitivan razvoj osobe. Jedna je od metoda koja se vekovima upotrebljava ne samo za psihičke poremećaje već i lečenje fizičkih bolesti.

Koliko traje hipnoterapija?

– Seansa hipnoterapije traje između 60 i 90 minuta. U kratkom informativnom delu seanse terapeut će Vas upoznati sa načinom rada, a onda ćete razgovarati o problemu na kome želite da radite.

– U zavisnosti od problema i otvorenosti klijentovog uma za sugestiju zavisi i broj seansi.

– Nekada će to biti samo jedna, a nekada 3-6 seansi.

Kome je namenjena hipnoterapija?

Hipnoterapija je namenjena Vama ukoliko želite da:

 • se pripremite za porodjaj ili suočite i otpustite traumatizovano iskustvo porodraja;
 • imate više samopouzdanja i snagu volje;
 • rešite se obrazaca po kojima ulazite u nezadovoljavajuće ili toksične partnerske odnose;
 • rešite zdravstveni problem čiji je uzrok nagomalani stres i unutrašnji otpori;
 • programirate svoje telo na zdrave obrasce razmišljanja i pružite podršku u procesu lečenja;
 • smanjite telesnu težinu;
 • se oslobodite od strahova (kao na primer strah od visine, vode ili zatvorenog prostora, buba i sl.);
  promenite loše navike (pušenje, alkohol, korišćenje droga);
 • prevaziđete anksioznost, depresiju, stres i napade panike;
 • imate više motivacije za polaganje ispita, otklonite blokade ka efikasnijem učenju;
 • fokusirate se na ostvarenje svojih ciljeva i bolje donosite odluke;
 • poboljšate svoje sportske rezultate.
 • null

  Koliko traje hipnoterapija?

  Seansa hipnoterapije traje između 60 i 90 minuta. U kratkom informativnom delu seanse terapeut će Vas upoznati sa načinom rada, a onda ćete razgovarati o problemu na kome želite da radite. U zavisnosti od problema i otvorenosti klijentovog uma za sugestiju zavisi i broj seansi. Nekada će to biti samo jedna, a nekada 3-6 seansi.

 • null

  Kako izgleda hipnoterapija?


  U većini slučajeva klijent je u ležećem položaju u odeći, ali se može raditi i u sedećem položaju ukoliko je to potrebno ili terapeut proceni da bi bilo efikasnije. Terapeut upućuje klijenta da zatvori oči i uvodi ga u relaksaciju i postepeno u stanje hipnoze tj.stanje sniženim moždanih talasa, tamo gde je klijentov podsvesni um otvoren za sugestije. Zatim terapeut vodi klijenta u trenutak u kojem se dogodilo iskustvo – trenutak kada je problem nastao.

  Hipnoterapeut će Vašoj podsvesti uputiti sugestije koje će pomoći da se um oslobodi neželjenih programa i prihvati nova pozitivna mišljenja, stavove i obrasce ponašanja. Na kraju, terapeut Vas vodi u stanje budnosti i sledi kraći razgovor o doživljenom iskustvu.

  U toku seanse klijent je svestan, ali u stanju duboke relaksacije koja omogućava da um bude otvoren za sugestije. Vaš um upija samo one sugestije koje su u najvećem interesu za vaš razvoj, a etički kodeks teraputa podržava samo one ciljeve koje su u službi zdravlja i kvalitetnog života klijenta, stoga se ne treba pribojavati „loših“ efekata terapije, jer njih nema.

  U malom broju slučajeva terapija može da ne daje rezultate. U tom slučaju treba ili promeniti teraputa i naći onog koji Vam više odgovara ili promeniti metodu i najvažnije shvatiti da li smo sami spremni za promenu, ozdravljenje, razvoj (često se iza bolesti i problema krije igranje uloge žrtve i naš um ne želi da pusti tu ulogu i preuzme odgovornost i nađe rešenje).

  Hipnoterapija se može primenjivati i putem videa, u online komunikaciji između terapeuta i klijenta, ali najbolje rezultate daje uživo u radu sa terpeutom jer je su tada i klijent i terapeut u potpunosti usmereni na seansu i grade odnos poverenja.

 • null

  Dobrobiti hipnoterapije

  Hipnoterapija je jedna od metoda za promenu neželjenog ponašanja i negativnih uverenja, tako da se tansformacija dešava na najdubljen nivou. Od svih terapija bilo koje vrste, hipnoterapija će dovesti do najbržih rezultata jer je usmerena na podsvesni um.

  Kada uz terapeutski pristup klijent spozna i osvesti uzrok neželjenog ili destruktivnog obrasca ponašanja, promena je trajna. Takođe, ovo je jedna od najbezbednijih tehnika za rad sa traumama, jer se klijentu sa jednog drugačijeg nivoa prikazuje dogadjaj koji je njemu bio značajan i koji je on utisnuo u svoju podsvest.

  Ukoliko postoji iskrena želja i spremnost da rešite psihičke, emotivne i fiziološke probleme, hipnoterapija je brza i efikasna metoda, sa pozitivnim rezultatima koji se javljaju nakon samo nekoliko odlazaka kod terapeuta.

 • null

  Kako da zakažem seansu hipnoterapije?

  Seansu hipnoterapije koju u okviru Tiki Yoga studija možete zakazati putem e-maila zeljka@tikiyoga.com, popunjavanjem formulara ili pozivom na naš info telefon 061 133 72 60.